OVER YOGA

“Yoga is niks voor mij, ik ben niet lenig” of “O nee, yoga heeft voor mij een te spiritueel imago”. Het tijdperk dat yoga voor  “zweverige” mensen zou zijn ligt al jaren achter ons. Waar men in het oosten van de wereld al een eeuwigheid weet dat het draait om innerlijke ontwikkeling van de mens, nemen we dit in het westen steeds meer over.

We leven in een materiële wereld die veel van ons kan vragen. Gevoelsmatig moeten we elke dag slagen als persoon, partner, ouder, vriend en collega. We rennen van afspraak naar afspraak, willen dat thuis een gezonde maaltijd klaarstaat, sporten, werken en een luisterend oor zijn voor een vriend die het nodig heeft. Kortom, we hebben een hoop ballen in de lucht te houden. Maar die ballen kunnen we simpelweg niet allemaal tegelijk hoog houden en op het moment dat er eentje valt, voelt het alsof we gefaald hebben. Dat kan je onzeker maken en laten twijfelen aan je eigen krachten en talenten. Dat is nergens voor nodig.

Yoga helpt je inzien dat je goed bent zoals je bent, ook al is er een bal op de grond gevallen. Sterker nog,  misschien moet je die bal wel lekker op de grond laten liggen. Yoga kan je echt heel veel brengen. Het zorgt ervoor je dat je even tijd neemt voor jezelf en dat je weer gaat leren voelen. Want je lichaam geeft vaak genoeg aan dat je op de rem moet trappen. Alleen luisteren we er niet naar en gaan we maar door. Met als resultaat dat we veel te vaak over onze grenzen gaan, met alle lichamelijke en mentale klachten tot gevolg.

Yoga leert je bewust te worden van je lichaam door middel van houdingen. Daarbij zorgt meditatie ervoor dat je de wervelstorm van je gedachten leert te temperen. Probeer eens een proefles en ervaar zelf wat het met je doet.

Yoga Rust - Yoga in Lelystad - Hot Yoga

Yoga Rust – Yoga in Lelystad – Hot Yoga